x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat

Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat

10 Oct 2013   •   08:20
Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat
UPDATE 13:31 - Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat, joi, după ce a fost răpit şi deţinut timp de câteva ore de o brigadă a foştilor rebeli, a anunţat ministrul libian de Externe, Mohamed Abdelaziz, pentru AFP.

"(Zeidan) a fost eliberat. Dar nu dispunem încă de detalii privind circumstanţele eliberării sale", a declarat Abdelaziz.
------------------------------------------

UPDATE 9:55
- Russia Today susţine că răpirea premierului libian vine ca un răspuns al capturării de către americani a unui lider important al reţelei teroriste Al-Qaeda.

"Răpirea lui Zeidan vine după ce secretarul american John Kerry a vorbit despre capturarea lui Abu Anas el-Liby, afirmând şi faptul că guvernul libian a ştiut despre această operaţiune", a declarat purtătorul de cuvânt al grupării "Camera revoluţionarilor din Libia".

UPDATE 9:30
- Guvernul "suspectează" că în spatele răpirii stau două grupări de foşti rebeli, "Camera revoluţionarilor din Libia" şi "Brigada de luptă împotriva crimei", care depind teoretic de ministerele Apărării şi de Interne.

Guvernul a anunţat că va organiza o reuniune de urgenţă şi "cheamă cetăţenii la calm". Contactat de AFP, ministrul Justiţiei, Salah al-Marghani, a confirmat informaţia, fără alte detalii.
------------------------------------------

Premierul Libiei, Ali Zeidan, a fost răpit joi, în zori, de către un grup armat și "condus către o destinație necunoscută", a anunțat guvernul de la Tripoli, potrivit France Presse și Reuters. "Şeful guvernului de tranziție, Ali Zeidan, a fost condus spre o destinație necunoscută din motive necunoscute de un grup de oameni înarmați, probabil, foști rebeli", se arată în comunicatul, postat pe site-ul Executivului libian.

Această răpire are loc la cinci zile după ce un comando american l-a capturat, la Tripoli, pe Abu Anas al-Libi, un presupus lider Al-Qaida.

După cum a relatat anterior canalul de televiziune Sky News Arabia, care emite din Abu Dhabi, un grup de indivizi înarmați au dat buzna într-un hotel din Tripoli, unde se află biroul premierului libian și sub amenințarea armelor l-au capturat și transportat către o destinație necunoscută. Aceeași informație a fost transmisă și de canalul al-Arabiya, care emite din Dubai.

Nu se știe deocamdată concret cine se află la originea acestei răpiri.

×