x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Scoției consideră că parlamentarii britanici trebuie să respingă acordul privind Brexitul

Premierul Scoției consideră că parlamentarii britanici trebuie să respingă acordul privind Brexitul

12 Mar 2019   •   14:10
Premierul Scoției consideră că parlamentarii britanici trebuie să respingă acordul privind Brexitul

Premierul scoţian, Nicola Sturgeon, a apreciat marţi că parlamentarii britanici ar trebui să respingă acordul privind Brexitul deoarece acesta continuă să fie unul "rău" care nu lămureşte ce se va întâmpla după ieşirea Regatului Unit din UE, transmite EFE. 

Într-un mesaj postat pe Twitter, Sturgeon a împărtăşit opinia exprimată de purtătorul de cuvânt pentru Brexit al opoziţiei laburiste, Keir Starmer, conform căreia noile documente "nu adaugă ceva" la acordul de retragere respins în ianuarie de parlamentari. 

"Principala problemă cu acordul de retragere, în opinia mea, este că scoate Scoţia din UE contra voinţei şi intereselor noastre şi fără a clarifica ce se va întâmpla în continuare", a scris Sturgeon. 

Premierul scoţian, care conduce de asemenea Partidul Naţional Scoţian (SNP), a considerat acordul privind Brexitul unul "rău" deoarece duce la o retragere "în orb" din blocul comunitar. 

"Camera Comunelor trebuie să-l respingă", a încheiat Nicola Sturgeon. 

Camera Comunelor va începe dezbaterea Brexitului la ora 12:30 GMT iar votul crucial este aşteptat în jurul orei 19:00 GMT.

AGERPRES

×