x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele rus Vladimir Putin va întreprinde în ianuarie o vizită în Serbia pentru înfiinţarea unui centru nuclear

Preşedintele rus Vladimir Putin va întreprinde în ianuarie o vizită în Serbia pentru înfiinţarea unui centru nuclear

25 Dec 2018   •   21:30
Preşedintele rus Vladimir Putin va întreprinde în ianuarie o vizită în Serbia pentru înfiinţarea unui centru nuclear

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, va întreprinde o vizită în Serbia în ianuarie 2019, a confirmat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează TASS.

"Vizita preşedintelui (Putin) în Serbia este în curs de pregătire şi este planificată să aibă loc în ianuarie", a spus Peskov.

Anterior, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunţat că îl aşteaptă în vizită pe omologul său rus în vizită la Belgrad în 17 ianuarie. Întrevederea precedentă între cei doi lideri a avut loc Moscova, în 2 octombrie 2018.

Mass-media din Serbia a anunţat înainte de a aceasta că în timpul viitoarei vizite a preşedintelui rus este planificată semnarea a 20 de acorduri în diferite domenii. În centrul atenţiei se va afla realizarea unor proiecte comune în domeniul energeticii, infrastucturii şi noilor tehnologii.

La rândul său vicepremierul rus Iuri Borisov a anunţat anterior că în timpul vizitei ar putea fi semnat şi un acord pentru înfiinţarea în Serbia a unui centru nuclear.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin