x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presupusul atacator de la o moschee din Norvegia refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor

Presupusul atacator de la o moschee din Norvegia refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor

11 Aug 2019   •   20:30
Presupusul atacator de la o moschee din Norvegia refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor

Tânărul norvegian arestat în legătură cu un incident armat de la o moschee din Oslo a refuzat să răspundă la întrebările anchetatorilor, a transmis duminică poliţia norvegiană, citată de dpa.

"Noaptea trecută s-a încercat interogarea acuzatului după atacul armat de la moschee şi după crima din Baerum, dar nu a vrut să dea nicio explicaţie poliţiei", a menţionat Rune Skjold, din cadrul poliţiei din Oslo, într-un comunicat în care se mai menţiona că bărbatul nu a contestat acuzaţiile.

Tânărul este pus sub acuzare pentru tentativă de omor în legătură cu atacul armat de sâmbătă de la centrul islamic Al-Noor din Baerum, la vest de Oslo, şi pentru crimă, după ce cadavrul unei femei a fost descoperit în timpul unei percheziţii la domiciliul său din Baerum.

Totodată, autorităţile norvegiene au anunţat că poliţia din Oslo, dar şi din alte zone din Norvegia şi-a sporit prezenţa la alte moschei din ţară, în contextul în care duminică începe festivalul musulman Eid al-Adha. Totuşi, Directoratul Naţional de Poliţie a transmis că autorităţile nu au fost informate cu privire la "ameninţări concrete". AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac armat moschee atacator