x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preţul petrolului a scăzut puternic în urma reducerii cererii de combustibil din SUA

Preţul petrolului a scăzut puternic în urma reducerii cererii de combustibil din SUA

29 Mai 2020   •   14:32
Preţul petrolului a scăzut puternic în urma reducerii cererii de combustibil din SUA

Prețurile petrolului au scăzut vineri în urma reducerii cererii de combustibil din SUA, a temerilor unui al doilea val de coronavirus în Coreea de Sud și a înrăutățirii a relațiilor SUA-China, dar sunt încă pe cale de a obține un câștig lunar important, relatează Reuters.

Petrolul Brent cu livrarea în iulie a scăzut cu 1,16 dolari, sau 3,3%, la 34,13 dolari pe baril, în timp ce contractele din august au scăzut cu 1,11 dolari, sau 3,1%, la 34,92 dolari. Petrolul american West Texas (WTI) a scăzut cu 1,28 dolari sau 3,8%, la 32,43 dolari.

Ambele contracte erau în curs pentru prima lor pierdere săptămânală, după săptămâni consecutive de câștiguri care le lasă setate pentru cele mai mari câștiguri lunare din ani, datorită reducerilor de producție și optimismului față de recuperarea cererii conduse de China, au spus analiștii.

WTI este pe cale să înregistreze o creștere lunară record de 72% în luna mai, iar Brent are o majorare de 35% care ar reprezenta cea mai puternică creștere lunară din martie 1999.

"Reacția globală față de propunerea Chinei privind noi legi de securitate pentru Hong Kong continuă să crească, în timp ce există un număr de noi cazuri COVID-19 în Coreea de Sud", a declarat Bjornar Tonhaugend, șeful piețelor petroliere Rystad Energy.

Președintele SUA, Donald Trump, urmează să își anunțe răspunsul la situația din Hong Kong, vineri.

Datele Energy Information Administration arătă că stocurile de petrol și produse din SUA au crescut brusc săptămâna trecută. Cererea de combustibil a rămas scăzută chiar și în condițiile în care diverse state au ridicat restricțiile de călătorie pe care le-au impus pentru a stopa coronavirusul, au spus analiștii.

Discuții privind noi reduceri de producție între OPEC și aliații săi, inclusiv Rusia, grup cunoscut sub numele de OPEC +, vor fi angajate în a doua săptămână a lunii iunie.

Arabia Saudită și unii membri ai OPEC au în vedere extinderea reducerilor de producție record de 9,7 milioane de barili pe zi din iunie, dar nu au câștigat sprijinul Rusiei.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: petrol pret SUA