x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prețul petrolului crește, în contextul discuțiilor UE privind un posibil embargo asupra Rusiei

Prețul petrolului crește, în contextul discuțiilor UE privind un posibil embargo asupra Rusiei

22 Mar 2022   •   09:00
Prețul petrolului crește, în contextul discuțiilor UE privind un posibil embargo asupra Rusiei
Sursa foto: djedzura/Getty Images/iStockphoto

Prețul petrolului și-a continuat marți creșterea, în condițiile în care unii membri ai Uniunii Europene au discutat despre un posibil embargo petrolier asupra Rusiei, iar atacurile asupra instalațiilor saudite au provocat o stare de nervozitate pe piață, relatează Reuters.

Contractele futures West Texas Intermediate au crescut cu 2,20 dolari, sau 1,96%, la 114,32 dolari pe baril la NYMEX, iar contractele futures Brent au crescut cu 3,18 dolari, sau 2,75%, la 118,80 dolari pe baril la Intercontinental Exchange la 0440 GMT.

Ambele contracte se stabiliseră luni în creștere cu peste 7%/

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene sunt împărțiți în privința deciziei de a se alătura Statelor Unite în sancționarea petrolului rusesc, unele țări, inclusiv Germania, susținând că blocul este prea dependent de combustibilii fosili din Rusia.

Arabia Saudită a avertizat că nu va purta responsabilitatea pentru întreruperile aprovizionării globale în urma atacurilor asupra instalațiilor sale petroliere de către Houthis, aliate cu Iranul. Comentariile au fost făcute după ce grupul a tras cu rachete și drone asupra instalațiilor companiei petroliere de stat saudite în weekend, provocând o scădere temporară a producției rafinăriilor.

Analiștii au declarat că există preocupări suplimentare cu privire la producția OPEC+. "Estimăm că diferența dintre țintele de producție OPEC+ și producția reală s-a situat luna trecută la puțin peste 800.000 de barili pe zi (bpd) și va crește la o cifră uriașă de 1,15 milioane de bpd în martie", a declarat compania de consultanță JBC Energy într-o notă.

Între timp, stocurile de țiței din SUA au rămas probabil neschimbate săptămâna trecută, potrivit unui sondaj preliminar realizat luni de Reuters.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: benzina pret petrol