x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prețul petrolului scade cu peste 2%, după ce Fed a anunțat majorarea dobânzii

Prețul petrolului scade cu peste 2%, după ce Fed a anunțat majorarea dobânzii

16 Iun 2022   •   09:40
Prețul petrolului scade cu peste 2%, după ce Fed a anunțat majorarea dobânzii

Prețul petrolului a scăzut miercuri cu peste 3 dolari, piețele fiind îngrijorate de o scădere a cererii după ce Rezerva Federală a majorat dobânda cu trei sferturi de punct procentual.

Contractele futures pentru petrolul Brent pentru luna august au scăzut cu 2,7 dolari, sau 2,2%, la 118,51 dolari pe baril, după ce au coborât până la 117,75 dolari. Țițeiul american West Texas Intermediate pentru iulie a scăzut cu 3,62 dolari, sau 3,04%, la 115,31 dolari pe baril, după ce a coborât până la un minim de 114,60 dolari.

Cea mai mare majorare a dobânzii de către banca centrală americană din 1994 încoace a determinat și creșterea dolarului, indicele dolarului urcând la cel mai ridicat nivel din 2002 încoace. Un dolar mai puternic face ca petrolul în dolari americani să fie mai scump pentru deținătorii de alte monede, reducând cererea.

Între timp, producția de țiței din SUA, care a stagnat în mare parte în ultimele luni, a crescut ușor cu 100.000 de barili pe zi săptămâna trecută, ajungând la 12 milioane de barili pe zi, cel mai ridicat nivel din aprilie 2020, potrivit datelor Administrației pentru Informații în domeniul Energiei.

Datele au arătat, de asemenea, o creștere a stocurilor de țiței și a stocurilor de distilate din SUA, în timp ce benzina a înregistrat o scădere surprinzătoare, pe fondul sezonului de condus de vară.

Banca Centrală Europeană a promis miercuri un nou sprijin și un nou instrument pentru a tempera o prăbușire a pieței care a alimentat temerile legate de o nouă criză a datoriilor în sudul zonei euro, dar pare să fi dezamăgit investitorii care așteptau măsuri mai îndrăznețe.

În plus, cel mai recent focar de COVID din China a ridicat temeri legate de o nouă fază de blocaje.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pret petrol