x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima fotografie cu Michael Jackson mort, dată publicităţii

Prima fotografie cu Michael Jackson mort, dată publicităţii

28 Sep 2011   •   05:16
Prima fotografie cu Michael Jackson mort, dată publicităţii

Soc in randul juratilor care asistau la procesul in care este judecat medicul Conrad Murray, cel care este acuzat ca ar fi provocat moartea lui Michael Jackson. In deschiderea sedintei, procurorii au prezentat fotografii nemaivazute pana acum, realizate la scurt timp dupa moartea vedetei, la morga spitalului.

Procuratura a difuzat si o inregistrare audio in care vocea megastarului pare influentata de sedativele puternice administrate de doctorul Murray. Difuzarea inregistrarii i-a emotionat pe fani si clanul Jackson, pana atunci foarte retinut.

Conrad Murray este invinuit de "greseli grave" care au dus la moartea artistului. In replica, apararea a sustinut ca Michael si-a injectat singur doza fatala de sedativ.



Daca va fi gasit vinovat, Murray ar putea primi pana la patru ani de inchisoare si va ramane fara dreptul de a profesa meseria.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, din cauza unei doze dintr-un anestezic foarte puternic care i-a fost administrat de doctorul Conrad Murray.

Iata ce spunea Michael cu 15 zile inainte sa moara. Avea in plan sa construiasca cel mai mare spital pentru copii din lume cu banii din concertele sale. "Vreau sa fie fenomenal. Cand oamenii vor pleca de la acest spectacol, de la spectacolul meu, vreau sa spuna ca n-au mai vazut asa ceva in viata lor, ca a fost extraordinar. Voi lua acei bani si voi face un spital al copiilor, cel mai mare din lume", spunea Michael, cu o voce greu de recunoscut, rostind ezitant si taraganat cuvintele.



"Cred ca acest proces va fi o deceptie, indiferent de rezultat", a declarat Wesley Noorhoff, presedintele fan clubului Legendary Michael Jackson Fan Association, care are membri in 180 de tari. "Daca medicul Conrad Murray este condamnat, vom fi dezamagiti de pedeapsa maxima de patru ani. Nici nu vreau sa incep sa-mi imaginez ce se va intampla daca nu va fi gasit vinovat", a adaugat el.

Conrad Murray a recunoscut ca i-a administrat propofol cantaretului american in dimineata mortii acestuia - la cererea lui expresa -, insa a respins acuzatiile procurorului, potrivit carora si-a parasit pacientul si i-a asigurat ingrijiri medicale "foarte indepartate de standardele cerute". Mai multi martori interogati in timpul audierilor preliminare au facut o serie de declaratii in acest registru, alcatuind un portret deloc magulitor la adresa medicului, facandu-l sa para neglijent, incompetent si expert in arta disimularii.

Avocatii lui Conrad Murray vor sa sustina la tribunal ca Michael Jackson insusi, impins de ganduri suicidare, si-ar fi administrat o doza suplimentara de propofol, in absenta medicului. Insa judecatorul Pastor, care doreste sa se concentreze asupra evenimentelor din 25 iunie 2009, a respins cele mai multe dintre solicitarile apararii.

Desi multe informatii au circulat despre ultimele ore din viata cantaretului Michael Jackson, cronologia exacta a evenimentelor, in special felul in care si-a petrecut timpul in acea dimineata medicul Conrad Murray, prezinta inca numeroase zone de umbra, pe care acest proces trebuie sa le clarifice.

Cele cinci saptamani de audieri se vor derula sub privirea atenta a fanilor si a curiosilor din lumea intreaga, gratie unei mediatizari intense. Judecatorul Pastor a facut o chestiune de onoare din faptul ca acest proces sa fie filmat si difuzat la televiziune si pe internet. Doar juratii vor fi feriti de camerele de televiziune si de aparatele de fotografiat.

×