x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Primul Câine" al Americii, hoţ de buzunare

"Primul Câine" al Americii, hoţ de buzunare

de Sînziana Stancu    |    14 Apr 2009   •   00:00

Bo, patrupedul portughez de apă, s-a instalat azi la Casa Albă, unde locul îi era rezervat încă din campania electorală a stăpânului său. Toate bune şi frumoase, însă specialiştii în obiceiurile canine ale diferitelor rase îl averizează pe preşedintele Barack Obama că Bo are şanse să se transforme într-un infractor în patru labe.



Năravul portughezilor de apă, cum este cazul lui Bo, este să pună laba, la propriu, pe toate hârtiile care foşnesc, de la simplele coli albe până la bancnotele verzi, chiar şi aşa, lovite de criză, cum sunt acum. Deci, atenţie, domnule Obama, pe unde vă lasaţi documentele oficiale şi banii!...

Iată câteva sfaturi, pe care un expert în obiceiurile câinilor din rasa portughez de apă le au:
● Nu lăsaţi vreo copie originală din celebrele discursuri ale lui Lincoln pe marginea biroului dumneavoastră, dacă nu vreţi s-o găsiţi pe peluza Casei Albe sub formă de confetti!
● Dacă puneţi bani de hârtie în buzunar sau mai îndesaţi acolo, din când în când, câte o propunere legislativă a Congresului, câinele dumneavoastră le va lua urma şi vi le va sustrage cu abilitatea unui adevărat hoţ de buzunare care operează în metrou. Banii, ca banii, dar n-o să le puteţi spune mereu celor din Congres că Bo le-a mâncat iarăşi proiectul...
● Atenţie şi la şerveţelele de hârtie pe care le puneţi pe mese, la dineurile oficiale! Oaspeţii riscă să se şteargă la gură cu mâneca, pentru că hârtia şerveţelelor e o adevărată delicatesă pentru aceşti câini. E valabil şi pentru hârtia de la W.C.

...NICI OS FĂRĂ MUNCĂ
Portughezii de apă sunt, în general, obraznici şi încăpăţânaţi şi cum îi scapi o clipă din ochi fac câte o prostie. Dar, dacă sunt dresaţi de o persoană autoritară, sunt o adevărată încântare. Au şi ceva bun. Nu le place să "şomeze". Deci, daţi-le de muncă! Sunt câinii care adoră să îşi "câştige osul" prin muncă. Trebuie să le ocupi tot timpul cu ceva care îi interesează. Rezultatele sunt spectaculoase. Dacă nu le creaţi o ocupaţie, şi-o crează ei, dar nu e sigur dacă alegerea lor o să vă placă. Învaţă repede, pentru că au o minte ascuţită. Le trebuie exerciţiu şi stimulare constantă, atât fizice, cât şi psihice, recomandă o specialistă în "viaţa şi opera" portughezilor de apă.

×
Subiecte în articol: externe