x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul William a capturat 900 de kilograme de cocaină

Prinţul William a capturat 900 de kilograme de cocaină

de Veronica Micu    |    03 Iul 2008   •   00:00
Prinţul William a capturat 900 de kilograme de cocaină

12:15 • Prinţul Marii Britanii a participat la capturarea a 900 de kilograme de cocaină în cadrul unei misiuni cu unitatea sa din Marina Regală în Marea Caraibelor.



Prinţul Marii Britanii a participat la capturarea a 900 de kilograme de cocaină în cadrul unei misiuni cu unitatea sa din Marina Regală în Marea Caraibelor.


CAPTURĂ. Iron Duke, nava pe care prinţul urmează o parte dintr-un curs militar în Marea Caraibelor, a interceptat, sîmbătă, în largul coastelor Barbados, un vapor care avea la bord droguri cu destinaţia Europa sau Africa, a căror valoare era de peste 50 de milioane de euro. Prinţul William a fost implicat în pregătirea operaţiunii, realizată în colaborare cu paza de coastă americană, a explicat căpitanul navei Iron Duke, comandantul Mark Newland, citat de agenţia britanică Press Association. "Am putut, la fiecare etapă, să-l iniţiem în modul nostru de lucru, de la pregătirea operaţiunii, la aranjarea navei şi capturarea celor 45 de pachete de cocaină", a declarat acesta. "Este un tînăr care are trei sau patru ani de experienţă militară profesională în spatele lui", a adăugat Newland. "Contribuie la toate nivelurile. Este un ofiţer profesionist şi foarte perspicace. Reacţionează aşa cum mă aşteptam de la un ofiţer cu experienţa şi maturitatea sa în acest gen de operaţii", a mai spus el. Prinţul William, în vîrstă de 26 de ani, trebuie să petreacă cinci săptămîni pe Iron Duke, în cadrul unui curs de pregătire intensiv în Marina Regală, care durează două luni.

×
Subiecte în articol: externe