x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Una dintre componentele trupei Pussy Riot scapă de închisoare. Celelalte două rămân după gratii (VIDEO)

Una dintre componentele trupei Pussy Riot scapă de închisoare. Celelalte două rămân după gratii (VIDEO)

10 Oct 2012   •   14:57
Una dintre componentele trupei Pussy Riot scapă de închisoare. Celelalte două rămân după gratii (VIDEO)
Sursa foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Una dintre cele trei membre ale controversatei trupe punk Pussy Riot a fost eliberată. Astfel, Ekaterina Samuţevici scapă de închisoare, însă colegele ei din trupa Pussy Riot vor sta după gratii. Anunţul privind eliberarea tinerei a fost primit cu ovaţii în sala de judecată.

Decizia a fost luată astăzi de un tribunal din Moscova, care a judecat recursul tinerelor condamnate la doi ani de închisoare, potrivit Ria Novosti.

"Suntem fericiţi că Ekaterina a fost eliberată, însă nu reuşim să înţelegem cât de diferit a fost rolul ei faţă de cel al colegelor ei de trupă", a declarat avocatul Mark Feygin, care a precizat că apărarea va contesta decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Nadejda Tolokonnikova, în vârstă de 22 de ani, Ekaterina Samuţevici, în vârstă de 30 de ani şi Maria Alehina, în vârstă de 24 de ani au fost condamnate pe 17 august la doi ani de închisoare cu executare, pentru "huliganism" şi "incitare la ură religioasă".

Ele au fost arestate în luna februarie, după ce au cântat în Catedrata Hristos Mântuitorul din Moscova, la doi paşi de Kremlin, o "rugăciune punk", în care îi cereau Fecioarei Maria să-l "alunge pe Putin" de la putere.

×