x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procuratura s-a autosesizat în cazul tânãrului gãsit mort în curtea unui spital din Chişinãu

Procuratura s-a autosesizat în cazul tânãrului gãsit mort în curtea unui spital din Chişinãu

15 Apr 2009   •   00:00

După ce cazul a fost făcut public de presă, Procuratura generalã din Republica Moldova a anunţat miercuri cã s-a autosesizat în cazul lui Ion Ţâbuleac, al cãrui cadavru a fost aruncat, în noaptea de 7 aprilie, dupã protestele din Chişinãu, în curtea Spitalului de Urgenţã din Capitalã, potrivit unui comunicat al procuraturii.



În prezent, "procurorii efectueazã investigaţii pentru stabilirea cauzei şi tuturor circumstanţelor decesului acestuia", se mai aratã în comunicat.

Potrivit cotidianului moldovean Jurnal de Chişinãu, cadavrul lui Ion Ţâbuleac a fost aruncat în noaptea de 7 aprilie, în urma protestelor violente din centrul Capitalei, în curtea Spitalului de Urgenţã din Chişinãu. Decedatul avea coastele rupte, rãni adânci în zona tâmplelor şi un picior fracturat, iar martorii afirmã cã trupul tânãrului, în vârstã de 22 de ani, a fost aruncat dintr-o maşinã albã, marca Niva, aparţinând Ministerului Afacerilor Interne.

Tatãl bãiatului a declarat pentru cotidianul moldovean cã morga nu le-a dat permisiunea sã vadã trupul neînsufleţit al fiului lor înainte de a fi îmbrãcat. "Unul dintre lucrãtorii de acolo mi-a spus cã a fost adus cu o maşinã Niva, albã, aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, şi a fost aruncat în curtea Spitalului de Urgenţã. Era doar în maiou şi pantaloni. Nu ne-au permis sã-l vedem în hainele în care a fost adus. Am constatat cã avea un picior rupt, coastele rupte. Avea rãni adânci în regiunea tâmplelor", a declarat tatãl bãiatului. Potrivit certificatului de deces, moartea a survenit în urma unei traume la nivelul toracelui. Ion Ţâbuleac a fost înmormântat sâmbãtã.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe