x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procurorul general al SUA anunţă că a aprobat personal percheziţia la reşedinţa lui Trump

Procurorul general al SUA anunţă că a aprobat personal percheziţia la reşedinţa lui Trump

12 Aug 2022   •   09:40
Procurorul general al SUA anunţă că a aprobat personal percheziţia la reşedinţa lui Trump
Sursa foto: Hepta

Procurorul general al Statelor Unite, Merrick Garland, a declarat că, deşi nu a fost o decizie "uşoară", el a aprobat personal mandatul de percheziţie la reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump.

"Am aprobat personal decizia de a solicita un mandat de percheziţie în această problemă. Departamentul Justiţiei nu ia uşor o astfel de hotărâre", a declarat Merrick Garland, secretar al Justiţiei şi procuror general al SUA, potrivit site-ului Axios.com.

"Vreau să abordez şi recentele atacuri nefondate la adresa profesionalismului agenţilor FBI şi Departamentului Justiţiei. Nu voi asista în tăcere la atacurile incorecte asupra integrităţii. Agenţii FBI şi Departamentului Justiţiei sunt funcţionari dedicaţi zilnic în mod patriotic. Protejează zilnic cetăţenii americani de infracţiuni violente, de terorism şi de alte ameninţări la adresa siguranţei, garantând, în acelaşi timp, drepturile individuale", a subliniat Garland, anunţând că Departamentul Justiţiei a cerut unei instanţe judiciare să publice părţi ale mandatului care a vizat reşedinţa lui Trump.

Atunci când este solicitat un mandat de percheziţie în cazul unei personalităţi publice de rang înalt, cum ar fi un fost preşedinte, "procedurile sunt îndelungate", a explicat un fost procuror federal, Gene Rossi.

Agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au descins luni la reşedinţa fostului preşedinte american Donald Trump din Mar-a-Lago, în statul american Florida, ancheta vizând deţinerea ilegală de documente clasificate. Conform unor surse judiciare citate de cotidianul The New York Times, agenţii FBI au căutat documente prezidenţiale în reşedinţa lui Donald Trump. Investigaţia este separată de cea privind violenţele produse la sediul Congresului pe 6 ianuarie 2021.

Donald Trump a sugerat, miercuri, că agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) ar fi putut planta probe împotriva sa în timpul percheziţiei şi crede că preşedintele Joseph Biden a ştiut de operaţiune, deşi Casa Albă a negat acest lucru. "Li s-a cerut tuturor să plece din incintă, au vrut să fie lăsaţi singuri, fără martori care să vadă ce fac, ce iau şi sper că nu au plantat probe. De ce au insistat vehement să nu fie nimeni care să îi supravegheze, să plece toată lumea? Obama şi Clinton nu au fost vizaţi deloc de astfel de percheziţii, în pofida disputelor majore", a declarat Donald Trump.

Numeroşi politicieni republicani, inclusiv fostul vicepreşedinte Mike Pence, au criticat descinderea FBI la reşedinţa lui Trump. Casa Albă susţine că preşedintele Biden a aflat "din relatările publice" despre percheziţii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: donald trump