x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procurorul general al Ucrainei a demisionat

Procurorul general al Ucrainei a demisionat

16 Feb 2016   •   18:44
Procurorul general al Ucrainei a demisionat

Procurorul general al Ucrainei, Viktor Şokin, şi-a prezentat demisia, scrie marţi ziarul Ukrainska Pravda, după ce preşedintele Petro Poroşenko i-a cerut acestuia să renunţe la funcţie, relatează Reuters.

'Şokin a demisionat', scrie ziarul citând o sursă sub rezerva anonimatului. Purtătorul de cuvânt al lui Viktor Şokin a refuzat să comenteze în legătură cu acest subiect.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a cerut marţi demisia prim-ministrului Arseni Iaţeniuk şi pe cea a procurorului general, ambii criticaţi intens pentru întârzierea în aplicarea reformelor.

Practic, după ce i-a cerut explicit demisia procurorului general Viktor Şokin, Poroşenko a apreciat că 'aceeaşi parametri ar trebui aplicaţi şi guvernului', în condiţiile în care 'societatea a decis cu claritate că au existat mai multe greşeli decât realizări şi că nu mai are încredere în miniştri'.

Procurorul general Viktor Şokin, a cărui demisie este de mai mult timp solicitată atât în ţară, cât şi de occidentali, este un apropiat al actualului preşedinte, acuzat că nu face nimic pentru a combate corupţia omniprezentă, respectiv că acoperă acest flagel atunci când ar putea fi afectate interesele oligarhilor apropiaţi puterii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: viktor sokin