x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste violente în Germania, împotriva unui convoi de deşeuri radioactive

Proteste violente în Germania, împotriva unui convoi de deşeuri radioactive

de Mediafax    |    25 Noi 2011   •   08:50
Proteste violente în Germania, împotriva unui convoi de deşeuri radioactive

Sute de manifestanti impotriva energiei nucleare s-au adunat aseara la Metzingen, in nordul Germaniei. Politia a recurs la gaze lacrimogene si tunuri cu apa pentru a dispersa opozantii unui convoi cu deseuri radioactive, conform unor surse din politie.

Protestatarii s-au pozitionat la o intersectie aflata la 20 de kilometri vest de Gorleben si au incercat sa blocheze un drum national.

Politia germana a avertizat protestatarii sa degajeze drumul pentru a permite trecerea traficului inainte de a utiliza gaze lacrimogene si tunuri cu apa.

La sfarsitul protestului, in cursul caruia manifestantii au aruncat cu sticle, pietre si au folosit materiale pirotehnice, fortele de ordine au raportat ca zece politisti au fost raniti.

Unul dintre oficiali nu va mai participa la dispozitivul de securitate al convoiului nuclear asteptat la Gorleben, a indicat politia.

Din tabara opozantilor, o femeie a fost ranita de o piatra aruncata de unul dintre manifestanti. Organizatorii au mentionat ca la protest au participat 3.000 de persoane, iar in jur de douazeci de manifestanti au fost afectati de gazele lacrimogene si o persoana a primit o lovitura.

Ultimul convoi feroviar de deseuri extrem de radioactive din La Hague, vestul Frantei, cu destinatia Germania a fost oprit de joi seara la Remilly (Moselle) pe o perioada nedeterminata, pentru ca Areva si compania SNCF sa aleaga ruta potrivita in vederea evitarii mobilizarii anti-nucleare din Germania.

×