x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pub-urile din Marea Britanie solicită înghețarea taxei pe bere înaintea Crăciunului

Pub-urile din Marea Britanie solicită înghețarea taxei pe bere înaintea Crăciunului

12 Noi 2022   •   14:40
Pub-urile din Marea Britanie solicită înghețarea taxei pe bere înaintea Crăciunului

Pub-urile din Marea Britanie solicită înghețarea taxei pe bere înaintea Crăciunului. Prețul mediu al unei halbe de bere a crescut cu 8% față de 2021.

"Avem nevoie de înghețarea taxei pe bere pentru a atenua cel puțin o parte din presiunea costurilor asupra pub-urilor și berăriilor noastre și pentru a evita subminarea măsurilor cruciale de reformă a taxei pe alcool", a spus Emma McClarkin, directorul executiv al BBPA.

Măsura trebuia să fie aplicată din februarie 2023 dar a fost anulată luna trecută pentru a stopa reducerile de taxe stabilite de ex-premierul britanic Liz Truss și pentru a putea reduce vasta subvenție pentru energie.

BBPA a declarat că prețurile în creștere ale tuturor produselor, de la materii prime la combustibil, au forțat întreprinderile să transfere costurile către clienții lor la bar, prețul mediu al unei halbe de bere majorându-se cu 8% față de anul trecut.

Taxa pentru producerea și vânzarea berii depinde de tăria acesteia.

Organismul industrial a avertizat că, dacă nu se introduce înghețarea taxei pe bere, aceasta ar ajunge la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată în acest sector, adăugând că o astfel de înghețare ar canaliza circa 360 de milioane de lire sterline înapoi în industrie.

Economia Marii Britanii a scăzut în cele trei luni de vară, ceea ce a pus țara în pragul a ceea ce mulți economiștisnumesc recesiune de lungă durată. Inflația a revenit la două cifre în septembrie.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie bere taxa pub