x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pufosul Bo iese în lume

Pufosul Bo iese în lume

de Anca Aldea    |    13 Apr 2009   •   00:00

Presa americană nu a mai avut răbdare până marţi, 14 aprilie, când Casa Albă urma să facă un anunţ important şi a deconspirat identitatea micuţului patruped al familiei prezidenţiale de la Washington.



Este vorba de căţeluşul Bo, în vârstă de şase luni, un băieţel pufos şi negru din rasa "Câine de apă portughez", noua achiziţie a familiei prezidenţiale americane. Cotidianul Washington Post a publicat, pe pagina sa de internet, o fotografie a cârlionţatului cu o ghirlandă de flori multicolore în jurul gâtului. Căţeluşul cu piept şi lăbuţe albe şi blăniţă neagră este cadoul pe care cele două fiice ale preşedintelui Barack Obama, Sasha şi Malia, l-au primit de la senatorul Ted Kennedy (fratele lui John Kennedy), un mare iubitor al rasei canine sus-amintite. În prima sa vizită la Casa Albă, Bo "a sedus familia prezidenţială", scrie ziarul american, precizând că Bo nu a făcut nici o prostie, de genul urinatului în locuri interzise sau al rosului mobilei. Pentru a evita orice încălcare de protocol, Bo a primit "lecţii de comportament" de la dresori specializaţi.

Bo cel frumuşel pare pregătit pentru noua sa carieră la Casa Albă. Potrivit unei surse apropiate familiei prezidenţiale, căţelul le-a fermecat deja pe cele două copile, care s-au documentat intens despre rasa micuţului. Fetiţele au învăţat împreună cu animalul lor de casă câteva mişcări: când ele se aşează, se aşează şi Bo, când ele se ridică, se ridică şi Bo. Căţelul a primit educaţie de la o echipă de dresori antamată de senatorul Kennedy, scrie Washington Post. Lecţiile de dresaj s-au petrecut în secret, într-o locaţie ştiută de un cerc foarte strâns de oficiali.

Rămân de aflat câteva detalii - unde va dormi câinele şi cine va ieşi cu el la plimbare. Aceste decizii vor fi luate în familie, iar procesul (decizional) ar putea fi destul de anevoios pentru că nici Prima Doamnă, nici preşedintele, nici Malia şi nici Sasha nu au mai avut până acum un câine de crescut. Probabil că vor primi sfaturi preţioase de la senatorul Kennedy, care are deja trei câini de apă portughezi: Sunny, Splash şi Cappy. Potrivit unor surse citate de Washington Post, soţia senatorului, Victoria, a purtat deja mai multe discuţii cu Prima Doamnă despre firea extrem de vioaie şi de activă a micuţului Bo.

×
Subiecte în articol: externe