x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin a dialogat cu compatrioţii: "Folosirea forţei armate în Ucraina, o crimă gravă"

Putin a dialogat cu compatrioţii: "Folosirea forţei armate în Ucraina, o crimă gravă"

17 Apr 2014   •   11:55
Putin a dialogat cu compatrioţii: "Folosirea forţei armate în Ucraina, o crimă gravă"

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat joi drept "crimă gravă" recurgerea de către guvernul de la Kiev la forţa armată împotriva militanţilor proruşi care s-au revoltat în sud-estul Ucrainei.

"Au trimis tancurile şi aviaţia împotriva populaţiei civile. Iar aceasta este încă o crimă gravă", a spus Putin, în direct la televiziune, la tradiţionala sesiune de întrebări şi răspunsuri cu compatrioţii săi.

Putin a mai spus că singura soluţie pentru noua putere ucraineană o reprezintă dialogul şi a negat implicarea militarilor ruşi, a serviciilor secrete ruse sau a instructorilor ruşi în revolta care are loc în sud-estul Ucrainei, împotriva guvernului de la Kiev. "În estul Ucrainei nu există nicio unitate militară rusă şi nici instructori. Este o prostie", a insistat preşedintele rus.

Acest "exerciţiu", pe care preşedintele rus îl practică de circa zeci de ani, ce ţine în medie patru ore, este consacrat în mod tradiţional unor preocupări ce se referă mai mult la viaţa cotidiană, precum starea proastă a locuinţelor, ineficienţa autorităţilor municipale sau creşterea preţurilor. Dar Putin intenţionează să profite în acest an de ocazie pentru a-i uni ceva mai mult pe ruşi în jurul politicii sale, cum a fost cazul după alipirea Crimeii la Rusia.

×
Subiecte în articol: putin Rusia ucraina