x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe RAPORT / Milioane de dolari destinaţi reconstrucţiei Irakului s-au dus pe apa Sîmbetei

RAPORT / Milioane de dolari destinaţi reconstrucţiei Irakului s-au dus pe apa Sîmbetei

de Veronica Micu    |    28 Iul 2008   •   00:00
RAPORT / Milioane de dolari destinaţi reconstrucţiei Irakului s-au dus pe apa Sîmbetei

11:15 • Potrivit unui raport de audit, un contract în valoare de 900 de milioane de dolari atribuit de armata americană pentru construirea de tribunale, închisori şi sedii pentru forţele poliţiei din Irak a dus la risipirea unor sume considerabile.

Potrivit unui raport de audit, un contract în valoare de 900 de milioane de dolari atribuit de armata americană pentru construirea de tribunale, închisori şi sedii pentru forţele poliţiei din Irak a dus la risipirea unor sume considerabile.

 

ABANDON. Auditul efectuat de Stuart Bowen, inspectorul general special pentru Irak, care este numit de Congres, a constatat că firma Parsons Delaware Inc. nu a efectuat decît o treime dintre cele 53 de proiecte. "Deşi eşecul în a termina o parte a lucrărilor este de înţeles din cauza naturii sale complexe şi mediului instabil din Irak în materie de securitate, milioane de dolari din acest contract au fost risipite în proiecte neterminate, abandonate", potrivit raportului. Acest contract face parte din zecile acordate de armată în 2004 pentru refacerea infrastructurilor irakiene. Potrivit raportului de audit, mai mult de 142 de milioane de dolari "au fost cheltuite în proiecte care au fost oprite sau anulate, chiar dacă unele dintre ele au fost ulterior terminate". Încheierea construirii a două închisori parţial ridicate a trebuit să fie anulată, potrivit auditului. La una dintre ele, situată în Nasiriyah, lucrările au fost încheiate de către o altă firmă, însă a două închisoare, din Khan Bani Saad, a fost predată pe jumătate terminată guvernului irakian, care nu intenţionează să o folosească, potrivit sursei citate. Raportul afirmă că 40 de milioane de dolari au fost cheltuite pentru această închisoare. "Suma totală cheltuită pînă în prezent pentru acest proiect poate fi considerată risipită, pentru că guvernul Irakului nu intenţionează deocamdată să încheie lucrările de construcţie sau să o folosească", potrivit raportului.

×
Subiecte în articol: externe