x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Raport secret: Zeci de fanatici sinucigaşi ar plănui atacuri teroriste în Marea Britanie

Raport secret: Zeci de fanatici sinucigaşi ar plănui atacuri teroriste în Marea Britanie

10 Oct 2011   •   09:00
Raport secret: Zeci de fanatici sinucigaşi ar plănui atacuri teroriste în Marea Britanie

Un raport secret al Guvernului afirma ca numarul extremistilor aflati in Marea Britanie si dispusi sa comita un atentat sinucigas este de aproximativ 200. Oficialii din cadrul serviciilor de informatii se tem ca cele mai vizate zone publice sunt cele unde se vor desfasura Jocurile Olimpice.

Documentele oficiale publicate de WikiLeaks in acest an arata ca ofiterii MI6 credeau ca Marea Britanie se va confrunta cu un val de atacuri.

"Amenintarea interna este tot mai periculoasa deoarece unii extremisti desfasoara antrenamente fara sa paraseasca tara", se arata intr-unul dintre aceste documente.

Potrivit The Sun, aproximativ 70 de teroristi eliberati in acest an ar putea sa nu fie monitorizati corespunzator din cauza reducerilor de personal. Printre acestia se numara Saajit Badat, arestat pentru 13 ani in 2005 pentru complot alaturi de atacatorul cu explozibil in pantofi Richard Reid, si Moinul Abedin, care a primit 20 de ani de inchisoare in 2002 pentru fabricarea unor dispozitive de detonare a bombelor.

×