x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Răspunsul NATO la anunțul Rusiei de retragere a unor efective militare de la granița cu Ucraina

Răspunsul NATO la anunțul Rusiei de retragere a unor efective militare de la granița cu Ucraina

15 Feb 2022   •   17:29
Răspunsul NATO la anunțul Rusiei de retragere a unor efective militare de la granița cu Ucraina

Ca răspuns la anunțul Moscovei potrivit căruia unele efective militare au fost retrase de la granița cu Ucraina, secretarul general al NATO spune că nu a văzut vreun semn al reducerii prezenței trupelor în zonă și cere oficial Rusiei să le retragă. 

„Nu am văzut niciun semn al reducerii prezenței militare rusești la granița cu Ucraina, dar vom continua să monitorizăm situația. Vom urmări să vedem ce face Rusia. Anunță că retrag trupe, dar armamentul rămâne acolo. Mișcarea acestor trupe nu reprezintă o retragere clară. Cu toată această tehnică militară, Rusia poate invada Ucraina fără efort suplimentar, în orice moment.

Există însă semnale din partea Moscovei pentru o continuare a diplomaţiei. Acest lucru îndeamnă la un optimism prudent, însă desfăşurarea de trupe de către Rusia nu permite o reducere a tensiunilor atât timp cât echipamentele grele rămân pe teren”, a spus Jens Stoltenberg.

×
Subiecte în articol: nato Rusia ucraina