x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Un general rus a fost ucis în apropierea Harkovului

Război în Ucraina. Un general rus a fost ucis în apropierea Harkovului

08 Mar 2022   •   09:58
Război în Ucraina. Un general rus a fost ucis în apropierea Harkovului
Sursa foto: Hepta

Un general rus a fost ucis în timpul asediului orașului Harkov. Forțele armate ucrainene afirmă că au omorât peste 11.000 de soldați ruși. Pe de altă parte, Moscova a confirmat doar 500 de militari morți în operațiunea specială. Totodată, criza umanitară se agravează.

Un general rus a fost omorât în timpul asediului orașului Harcov, unde forțele ruse nu au reușit să avanseze semnificativ peste noapte.  Este vorba  despre general-maiorul Vitali Gerasimov, prim-adjunct al comandantului Armatei 41 a Districtului Militar Central al Rusiei, scrie mirror.co.uk.

Acesta este al doilea general rus ucis în timpul războiului din Ucraina, după generalul Andrei Suhovetsky, un alt adjunct al comandantului Armatei 41, omorât la sfârșitul lunii februarie.

„Alți ofițeri superiori ai armatei ruse au fost, de asemenea, uciși și răniți”, spune Ministerul ucrainean al Apărării.

Totodată, niciuna dintre părțile în conflict nu a raportat numărul pierderilor din partea ucraineană.

Președintele Volodimir Zelenski a promis că va „găsi fiecare nebun care a împușcat ucraineni”. El a mai precizat că țara pe care o conduce „nu va ierta și nu va uita”. 

"Vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități în acest război. Pe pământul nostru. Vom găsi fiecare ticălos care a împușcat în orașele noastre, în oamenii noștri", a mai spus Zelenski.

Pe de altă parte, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat că trimiterea în Ucraina de mercenari străini și armament din partea puterilor occidentale ar fi „catastrofală”.

×
Subiecte în articol: general rus Harcov