x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles are cancer

Regele Charles are cancer

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2024   •   20:11
Regele Charles are cancer
Sursa foto: Hepta

Regele Charles al Marii Britanii are cancer. 

Regele Charles a fost internat în spital pentru o procedură chirurgicală de prostată. În timpul internării, conform Palatului Buckingham, o problemă separată a atras atenția medicilor. Testele de diagnostic ulterioare au confirmat că Regele Charles are o formă de cancer, transmite DC News

Vestea vine la o săptămână după ce atât Kate, cât și Regele Charles au fost externați dintr-o clinică privată din Londra, după proceduri individuale. Regele a suferit o „procedură corectivă” pentru o prostată mărită, în timp ce Kate, în vârstă de 42 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală nespecificată pe 17 ianuarie pentru o intervenție chirurgicală nespecificată.

„Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care medicii l-au sfătuit să amâne sarcinile publice”, se mai arată în comunicat.

Palatul Buckingham spune că regele „rămîne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public deplin cât mai curând posibil”.

El își va amâna angajamentele publice și este de așteptat ca alți membri ai familiei regale să ajute în această perioadă, în timpul tratamentului.

Nu se oferă alte detalii despre stadiul cancerului sau despre un prognostic.

Regele a ales să facă publică boala sa de prostată la momentul internării, cu scopul de a încuraja mai mulți bărbați să facă controale periodice. 

S-a spus că a fost încântat că a sensibilizat această problemă, Marea Britanie raportând o creștere a problemelor legate de afecțiunile prostatei.

Regele Charles a urcat pe tron ​​anul trecut în cadrul unei ceremonii de încoronare în luna mai, la câteva luni după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Elisabeta a domnit până la moarte, la vârsta de 96 de ani, în septembrie 2022. A fost cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, cu 70 de ani pe tronul Marii Britanii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: regele charles cancer