x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova: renumărarea voturilor s-a încheiat

Republica Moldova: renumărarea voturilor s-a încheiat

16 Apr 2009   •   00:00

Comisia Electorală Centrală de la Chişinău a anunţat în această dimineaţă încheierea procesului de renumărare a voturilor exprimate la scrutinul parlamentar din 5 aprilie, potrivit Agerpres.

'Renumărarea voturilor a fost efectuată cu succes fără niciun fel de probleme', a indicat pentru RIA Novosti vicepreşedintele CEC, Renata Lapti. Rezultatele definitive, a precizat ea, vor fi publicate în zilele următoare.

Renumărarea voturilor exprimate la 5 aprilie a fost decisă duminică de Curtea Constituţională, ca urmare a unei cereri depuse în acest sens din partea Partidului Comuniştilor.

Principalele trei partide de opoziţie din Republica Moldova - Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa Moldova Noastră - au refuzat să participe la renumărarea voturilor, considerând că această acţiune este o încercare a Partidului Comuniştilor de legalizare a fraudelor comise, precum şi de a obţine un al 61-lea mandat de deputat, pentru a putea alege fără probleme preşedintele /în Republica Moldova preşedintele este ales, conform Constituţiei, de către parlament. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe