x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Resturile podului din Baltimore, scoase din apă cu cea mai mare macara de pe coasta de est

Resturile podului din Baltimore, scoase din apă cu cea mai mare macara de pe coasta de est

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2024   •   10:40
Resturile podului din Baltimore, scoase din apă cu cea mai mare macara de pe coasta de est
Sursa foto: Hepta

Cea mai mare macara operațională de pe coasta de est a SUA este pregătită să curețe resturile podului din Baltimore la câteva zile după ce o navă de marfă s-a ciocnit de acesta, scrie Reuters.

Macaraua, care poate ridica până la 1.000 de tone, a ajuns joi seara și va începe probabil să extragă resturile din apă sâmbătă dimineața, potrivit purtătorului de cuvânt al Pazei de Coastă a SUA, Carmen Carver. O a doua macara va interveni pentru a ajuta, a spus ea.

Autoritățile statale și federale se concentrează pe degajarea portului și pe reconstrucția podului după ce o navă de containere a intrat într-o coloană de susținere a podului marți dimineața.

Scafandrii au recuperat două corpuri ale muncitorilor dispăruți, care reparau podul în momentul coliziunii. Se crede că alți patru muncitori sunt sub apă. Toți erau imigranți din Mexic și America Centrală.

Găsirea celorlalte cadavre este prioritatea principală, a declarat joi guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, într-o conferință de presă. Echipajele trebuie, de asemenea, să evalueze cum să scoată nava blocată, încărcată cu mii de containere și prinsă de resturile podului.

Guvernul american a acordat statului Maryland 60 de milioane de dolari pentru a îndepărta resturile și a începe reconstrucția podului.

Locurile de muncă a aproximativ 15.000 de persoane a căror activitate se învârte în jurul funcționării zilnice a portului sunt suspendate. Parlamentarii din Maryland caută să adopte o legislație de urgență pentru a asigura înlocuirea veniturilor celor afectați, a declarat săptămâna aceasta președintele Senatului statului.

Situația reprezintă un risc temporar pentru economia zonei, deoarece portul primește cea mai mare parte a importurilor de automobile din SUA și este unul dintre cele doar patru de pe coasta de est a SUA.

Înlocuirea podului vechi de 47 de ani va necesita probabil „ani de muncă”, dar portul, ale cărui operațiuni au depășit recent nivelurile de dinainte de pandemie, ar putea fi redeschis în câteva săptămâni, „dacă resturile sunt îndepărtate rapid”, potrivit unui raport al Moody's.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: resturi pod baltimore macara gigant