x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Robert De Niro, mort la 70 de ani. Criminalul, o pagină de Facebook!

Robert De Niro, mort la 70 de ani. Criminalul, o pagină de Facebook!

20 Iun 2014   •   20:40
Robert De Niro, mort la 70 de ani. Criminalul, o pagină de Facebook!

"Miercuri la ora 11, îndrăgitul nostru actor Robert De Niro a încetat din viaţă. Robert De Niro s-a născut pe 17 august 1943, în New York. Ne va lipsi tututor, dar nu va fi uitat niciodată. Vă rugăm să vă manifestaţi condoleanţele comentând sau acordând un LIKE acestei pagini".

E mesajul care a înnebunit lumea internetului începând din cursul zilei de miercuri, pagina de Facebook "R.I.P. Robert De Niro" adunând mai mult de un milion de LIKE-uri ale credulilor în mai puţin de o oră.
Evident că actorul este în viaţă, dar a fost nevoie de ceva timp până purtătorul său de cuvânt a reuşit să convingă lumea că a fost vorba de o ştire falsă.

Numele lui De Niro se adaugă unei liste mari de celebrităţi care şi-au dat obştescul sfârşit pe internet, unii chiar de mai multe ori, în aşa-zise "glume" ale unor minţi bolnave.
Ştirile false - hoax -, beneficiază din plin de capacitatea internetului de a distribui instantaneu informaţia. Odată răspândită, ea capătă credibilitate prin reluarea sa, fără niciun discernământ, de către utilizatorii aflaţi într-o goană teribilă după senzaţional.
Aviz celor înşelaţi şi de titlul acestui articol: nu tot ce apare pe internet, e musai şi adevărat!

×