x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roma / Manifestaţie împotriva G8

Roma / Manifestaţie împotriva G8

31 Mai 2009   •   00:00

Mai multe mii de persoane au manifestat sâmbătă după-amiază la Roma pe marginea reuniunii G8 a miniştrilor de interne şi justiţie pentru a protesta contra desfăşurării întâlnirii. Prefectura de poliţie a estimat la în jur de 4.000 numărul de manifestanţi, în timp ce organizatorii au afirmat că erau 20.000, a relatat agenţia italiană Ansa.



Manifestanţii purtau pancarte cerând mai ales "drepturi de cetăţenie globală contra G8, crizei şi rasismului" sau "acte pentru toţi", în timp de scandau "Noi toţi suntem clandestini". Manifestaţia, organizată la chemarea unor organizaţii antimondializare sau grupuri de extremă-stângă, era încadrată de foarte numeroşi reprezentanţi ai forţelor de ordine.

Miniştrii de interne şi justiţie ai G8, reuniţi vineri şi sâmbătă în capitala italiană, au recunoscut în declaraţia lor finală că este nevoie de o întărire a cooperării lor pentru a lupta contra terorismului, criminalităţii organizate şi imigraţiei clandestine, aminteşte AFP. G8, prezidat în acest an de Roma, regrupează cele opt ţări puternic dezvoltate (Statele Unite, Japonia, Germania, Canada, Rusia, Franţa, Italia, Marea Britanie).

×
Subiecte în articol: externe