x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Royal Navy a pus tunurile pe Michelle Obama

Royal Navy a pus tunurile pe Michelle Obama

de Sînziana Stancu    |    16 Oct 2011   •   21:00
Royal Navy a pus tunurile pe Michelle Obama

Echipajului unei nave apartinand Marinei Regale britanice i s-a ordonat de serviciul de protectie al Primei Doamne a Statelor Unite, Michelle Obama, sa lase jos cele doua tunuri de pe punte, pentru ca vafurile acestora erau indreptate chiar catre ferestrele apartamentului pe care ea il ocupa intr-un hotel sud-african din Cape Town.

Englezii s-au conformat, dar i-au cri­ticat pe agen­tii americani ca au su­pra­es­­timat pericolul cand i-au ordonat capitanului de pe HMS Edinburgh sa miste tunmurile intr-o alta directie, desi li s-a demonstrat ca rachetele Sea Dart aveau munitie inofensiva, iar tunurile tocmai fusesera scoase pe punte, urmand a fi folosite intr-o ceremonie in onoarea unui marinar care murise, locotenentul Sara Hellawell, de 26 de ani. "

Asemenea exagerari sunt tipice serviciilor secrete americane", a comentat un fost ofiter din Marina Regala, Mike Critchley, pentru tabloidul Daily Mail. "Credeam ca ei (americanii, n.r.) sunt in stare sa aiba incredere ca aliatii lor britanici nu vor indrepta o racheta catre fereastra dormitorului Primei Doamne. Este neplacut cea ce s-a intamplat", a continuat Critchley, mai ales ca faptele s-au petrecut in miezul ceremonialului de comemorare.

Acest episod a avut loc in luna iunie, cand Michelle Obama se afla in vizita oficiala in Africa de Sud, la Cape Town, si locuia in Hotelul "Table Bay", de 5 stele. Dar despre taote acestea s-a aflat recent, cu ocazia unui dineu oficial dat de Casa Alba in onoarea presedintelui sud-coreean Lee Myung-bak.

×
Subiecte în articol: michelle obama