x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a arestat 25 de ucraineni suspectaţi de terorism

Rusia a arestat 25 de ucraineni suspectaţi de terorism

de Agerpres    |    03 Apr 2014   •   22:34
Rusia a arestat 25 de ucraineni suspectaţi de terorism

Serviciile secrete ruse (FSB) au anunţat joi că au arestat 25 de ucraineni suspectaţi că au vrut să comită atentate în mai multe regiuni din Rusia, transmite AFP.

Această informaţie a fost difuzată mai întâi de canalul de televiziune privat NTV, favorabil Kremlinului, şi preluată ulterior de postul public Rossia 1.

"25 de cetăţeni ucraineni au fost demascaţi şi arestaţi după obţinerea de informaţii privind intenţiile reprezentanţilor Pravîi Sektor (Sectorul de Dreapta, o grupare paramilitară ultranaţionalistă ucraineană) de a comite acte de sabotaj şi terorism, între 14 şi 16 martie, în şapte regiuni din Rusia", a făcut cunoscut serviciul de presă al FSB, citat de agenţia Ria Novosti.

"Cele 25 de persoane arestate, printre care figurează trei membri ai Pravîi Sektor, au recunoscut că au primit instrucţiuni din partea serviciilor ucrainene de securitate", a afirmat o prezentatoare de la postul NTV.

Ea a explicat că persoanele în cauză aveau ca misiune să fotografieze mişcările forţelor armate ruse la frontiera cu Ucraina şi să intre în contact cu "structuri radicale ruse".

NTV şi Rossia au difuzat aceleaşi imagini cu trei tineri care au pretins că sunt ucraineni şi au recunoscut că au primit instrucţiuni din partea Kievului.

Anunţul a avut loc după ce serviciile ucrainene de securitate (SBU) informaseră anterior, joi, arestarea a doi ruşi în regiunea Lviv (vestul Ucrainei) suspectaţi că au vrut să ia ostatici oameni politici ucraineni, printre care candidaţi la alegerile prezidenţiale.

Întrebat de agenţia Interfax-Ucraina în legătură cu arestările din Rusia, un purtător de cuvânt al Pravîi Sektor a denunţat o operaţiune de "propagandă mincinoasă obişnuită".

La rândul său, un purtător de cuvânt al SBU a declarat aceleiaşi agenţii: "Nu comentăm tâmpenii".

Posturile de televiziune din Rusia, printre care NTV, au difuzat în trecut mai multe emisiuni care au fost folosite pentru a deschide procese, în special împotriva opoziţiei preşedintelui Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia teroristi ucraneni