x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză Ucraina pentru două tentative de asasinat asupra unor jurnaliști

Rusia acuză Ucraina pentru două tentative de asasinat asupra unor jurnaliști

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2023   •   19:40
Rusia acuză Ucraina pentru două tentative de asasinat asupra unor jurnaliști
Sursa foto: Hepta

FSB a anunțat, sâmbătă, că a dejucat tentativele de asasinare a două jurnaliste cunoscute. Persoanele care puneau la cale atacurile sunt susținute de Ucraina, transmite Interfax, citată de Reuters.

Serviciul de securitate al Federației Ruse a reținut, vineri, un număr nespecificat de persoane care ar fi făcut cercetări în apropierea locuințelor și locurilor de muncă ale Margaritei Simonyan și Kseniei Sobchak.

Acestea au recunoscut că au pregătit atacuri asupra celor două femei în numele Ucrainei și că li s-a promis o recompensă de 1,5 milioane de ruble pentru fiecare.

Ucraina nu a comentat afirmațiile FSB.

Margarita Simonyan este șefa postului media de stat RT și un susținător vocal al războiului Rusiei în Ucraina, iar Ksenia Sobchak este o cunoscută jurnalistă care a candidat la alegerile din 2018.

Două personalități media pro-război din Rusia, jurnalista Darya Dugina și bloggerul militar Vladlen Tatarsky au fost uciși în atacuri cu bombă pe teritoriul Rusiei în ultimul an. Rusia a atribuit atacurile terorise Ucrainei. Kievul neagă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×