x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia AVERTIZEAZĂ că va livra gaze naturale DOAR cu plata în ruble

Rusia AVERTIZEAZĂ că va livra gaze naturale DOAR cu plata în ruble

28 Mar 2022   •   16:17
Rusia AVERTIZEAZĂ că va livra gaze naturale DOAR cu plata în ruble

Rusia atrage din nou atenția că va livra gaze naturale doar cu plata în ruble, potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de EFE.

"Este evident că nu vom furniza gaze în mod gratuit. Asta se poate spune cu siguranţă. Un astfel de comportament nu este nici posibil, nici convenabil", a precizat acesta.

Vladimir Putin a anunţat, zilele trecute, că Rusia nu va accepta plăţi pentru gaze naturale și petrol în dolari sau euro, primind doar ruble din partea țărilor "neprietenoase". Decizia a fost luată pentru a contracara sancțiunile economice impuse Rusiei de statele occidentale după invadarea Ucrainei, măsuri care au provocat căderea abruptă a monedei naționale și a întregii economii. 

Liderul de la Kremlin a dat termen până la  31 martie autorităților ruse să pregătească sistemul de plăți pentru a accepta această schimbare. 

Afirmațiile liderului de la Kremlin vizează țările UE, SUA și Marea Britanie și a creat panică în Occident. Mai multe state au transmis că refuză plata în ruble.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia gaze rubla