x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia avertizează Germania: Livrările de arme letale către Ucraina reprezintă o linie roșie

Rusia avertizează Germania: Livrările de arme letale către Ucraina reprezintă o linie roșie

12 Sep 2022   •   18:45
Rusia avertizează Germania: Livrările de arme letale către Ucraina reprezintă o linie roșie
Sursa foto: Agerpres

Livrările de armament greu către Ucraina, decise de autoritățile de la Berlin, au depășit "linia roșie", atrage atenția ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Neceaev, scrie dpa.

"Livrarările de arme letale către Ucraina, folosite nu doar împotriva soldaţilor ruşi, ci şi a populaţiei civile din Donbas reprezintă o linie roşie pe care guvernul german nu ar fi trebuit să o depăşească", a spus acesta, făcând referire și la "responsabilitatea morală şi istorică a Germaniei pentru crimele săvârșite de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial".

Neceaev a mai afirmat că Germania a pus capăt relațiilor bune cu Federația Rusă și a subminat procesul de reconciliere istorică dintre popoare pentru a sprijini Ucraina. 

Diplomatul rus a mai precizat că Germania nu va putea fi mediator în conflictul din Ucraina deoarece aceasta este una dintre statele importante care au impus sancțiuni Rusiei. 

Autoritățile federale de la Berlin au livrat forțelor ucrainene muniție, echipamente militare, tancuri antiaeriene, refuzând să trimită avioane de luptă și tancuri. 

De cealaltă parte, Germania explică deciziile luate tot prin prisma celui de-Al Doilea Război Mondial, acționând precaut în privința livrărilor de armament ofensiv. 



 

×
Subiecte în articol: germania Rusia armament