x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia / Cel mai bogat om din fostul imperiu se mută în Siberia

Rusia / Cel mai bogat om din fostul imperiu se mută în Siberia

25 Mai 2009   •   00:00

Mihail Prohorov, cel mai bogat om al Rusiei, s-a mutat cu locuinţa într-un sat din Siberia Centrală. Prohorov susţine că prin gestul său vrea să susţină bugetul regional, căruia îi va vărsa impozite pe venituri în valoare de 680 de milioane de dolari, informează AFP.



Oligarhul, care până la 20 aprilie a locuit la Moscova, şi-a mutat reşedinţa în Eruda din regiunea Krasnoiarsk, unde şi-a completat declaraţia de venituri pe 2008, a indicat Kommersant. "Cred că este drept să îmi plătesc impozitele în regiunea din care mi-am câştigat banii şi sper că o parte din aceste mijloace materiale vor fi utilizate pentru nevoile sociale", a declarat Prohorov, citat de purtătorul său de cuvânt.

Cu o avere estimată la 9,5 miliarde de dolari (potrivit revistei Forbes), Prohorov a vândut anul trecut 50% din acţiunile companiei KM-Invest fostului său partener de afaceri Vladimir Potanin, pentru suma de 5 miliarde de dolari. Circa 90% din banii plătiţi de miliardar se vor duce la bugetul regional, restul revenind satului cu vreo 100 de locuitori. Rusia este grav lovită de criza economică globală, provincia fiind mult mai afectată decât capitala.

×
Subiecte în articol: externe