x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia este de acord cu SUA privind Coreea de Nord, dar avertizează împotriva manevrelor militare

Rusia este de acord cu SUA privind Coreea de Nord, dar avertizează împotriva manevrelor militare

10 Apr 2013   •   19:30
Rusia este de acord cu SUA privind Coreea de Nord, dar avertizează împotriva manevrelor militare

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că Moscova este de acord cu poziţia Washingtonului în privinţa Coreii de Nord, însă a avertizat că orice manevră militară ar putea periclita şansele de calmare a tensiunii din Peninsula Coreeană, informează agerpres.ro.

"Nu există dezacord cu SUA privind Coreea de Nord", a afirmat Lavrov în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat american John Kerry la Londra, unde urmează să înceapă summitul miniştrilor de externe ai ţărilor din G8.

"Nimeni nu ar trebui să sperie pe alţii cu manevre militare şi există mari şanse ca totul să se calmeze", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Phenianul şi-a multiplicat în ultimele zile retorica belicoasă, iritat de noile sancţiuni votate în Consiliul de Securitate al ONU după al treilea test nuclear din februarie, precum şi de manevrele militare comune în curs ale Statele Unite şi Coreii de Sud.

Miercuri, Coreea de Sud şi aliatul său american şi-au ridicat nivelul de alertă în faţa ameninţărilor venite din partea Coreii de Nord, existând temerea că statul comunist ar fi pe punctul de a efectua unul sau mai multe tiruri de rachetă, în apropierea aniversării naşterii fondatorului ţării, la 15 aprilie.

×
Subiecte în articol: coreea de nord serghei lavrov