x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia / Expresia "Criză financiară" interzisă în limbajul funcţionarilor publici

Rusia / Expresia "Criză financiară" interzisă în limbajul funcţionarilor publici

09 Iun 2009   •   00:00

Şeful administraţiei regiunii Noghinsk (50 km la est de Moscova), Vladimir Laptev, a interzis funcţionarilor din administraţia sa să utilizeze expresia "criză financiară" în discursurile lor publice, ei fiind ameninţaţi cu demiterea în cazul în care nu vor respecta acest ordin, scrie cotidianul Kommersant.



"Noi am creat aici toate condiţiile necesare pentru formarea unei economii dinamice (...).Şi cu toate acestea, câteva întreprinderi raionale şi-au redus ritmul de lucru, provocând artificial o scădere a cererii de mărfuri şi servicii", se arată în documentul semnat de Vladimir Laptev. "Sub pretextul crizei financiare, ei nu-şi îndeplinesc obligaţiile. Criza este în capul lor, nu în economie", acuză şeful administraţiei din Noghinsk. El dă asigurări că ordinul său nu încalcă dreptul funcţionarilor la libera exprimare. "Este acelaşi lucru cu a interzice angajatelor să vină la birou în mini-jupe", comentează Vladimir Leptov.

Responsabilul rus explică în continuare că, dacă un funcţionar "menţionează criza în mod intenţionat, el ar putea fi demis, şi, dacă întâmplător scapă acest cuvânt, atunci va fi privat de prime". În ceea ce priveşte întreprinderile locale, Vladimir Laptev le recomandă foarte serios să nu evoce "criza financiară mondială" ca o cauză a dificultăţilor cu care se confruntă.

Kommersant menţionează că ordinul lui Vladimir Laptev a fost susţinut de filiala la Noghinsk a partidului Rusia Unită, formaţiune pro-Kremlin aflată la putere în Federaţia Rusă.

×
Subiecte în articol: externe