x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia reacționează rapid la anunțul Finlandei de aderare la NATO. Moscova trimite rachete Iskander la graniță

Rusia reacționează rapid la anunțul Finlandei de aderare la NATO. Moscova trimite rachete Iskander la graniță

17 Mai 2022   •   16:17
Rusia reacționează rapid la anunțul Finlandei de aderare la NATO. Moscova trimite rachete Iskander la graniță

Rusia reacționează rapid la cererea de aderare a Finlandei la NATO și trimite rachete Iskander la graniță, transmite Sky News.

Un convoi cu șapte lansatoare mobile de rachete Iskander se îndreaptă spre orașul Vîborg, aflat la circa 40 de kilometri de frontiera cu Finlanda. 

„Echipamentul e nou-nouț, camioanele Ural sunt noi, șapte Iskanderuri... Așa că, finlandezilor, fiți gata să aderați la NATO”, se arată într-o înregistrare video de la bordul unui autovehicul rus care se îndreaptă spre granița dintre cele două țări.

Racheta balistică Iskander are rază scurtă de acțiune, de până la 700 de kilometri și poate transporta încărcătură convențională de până la 700 kg de explozivi dar și ogive nucleare. Racheta similară a NATO se numește SS-26 Stone. 

Președintele Vladimir Putin nu s-a arătat prea îngrijorat de anunțurile Suediei și Finlandei de aderare la NATO și a declarat că acest lucru nu reprezintă o problemă atâta timp cât nu desfășoară pe teritoriul lor soldați străini și echipamente militare. 

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia nato suedia finlanda