x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe RUSIA / Tona metrică de petrol îşi va tripla preţul

RUSIA / Tona metrică de petrol îşi va tripla preţul

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Iul 2008   •   00:00
RUSIA / Tona metrică de petrol îşi va tripla preţul

12:23 • Rusia va majora, începînd cu 1 august, taxa de export pentru tona metrică de petrol cu 97,8 dolari, la nivelul record de 495,9 dolari, a anunţat, marţi, ministerul rus de Finanţe, transmite rian.ru.

Rusia va majora, începînd cu 1 august, taxa de export pentru tona metrică de petrol cu 97,8 dolari, la nivelul record de 495,9 dolari, a anunţat, marţi, ministerul rus de Finanţe, transmite rian.ru.

PREŢ RECORD. "Preţul mediu al ţiţeiului a fost de 123,36 dolari pe baril în perioada mai-iunie, ceea ce determină o valoare maximă a taxei de export de 495,9 dolari", a declarat Alexander Sakovich, şef adjunct al departamentului pentru plăţi vamale în cadrul Ministerului de Finanţe din Rusia. Noua taxă de export va fi aplicată începînd cu 1 august, a precizat Sakovich. Guvernul rus modifică taxa de export pentru ţiţei şi produse petroliere la ficare două luni, în funcţie de cotaţia ţiţeiului Ural pe piaţa internaţională. Preţul petrolului a crescut în timpul şedinţei de tranzacţionare de luni cu peste trei dolari, stabilind un nou record istoric, peste pragul de 143 de dolari, pe fondul deprecierii acute a dolarului american şi tensiunilor dintre Israel şi Iran privind programul nuclear al Teheranului.

 

EXPLICAŢIE

tona metrica = 2,204.6 livre; ori 40 picioare cubice –folosit in stabilirea pretului in transportul pe apa. La fel ca tona de masurare. De asemenea, a se vedea “tona”.

×
Subiecte în articol: externe