x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Zboruri de antrenament cu elicoptere de atac în spaţiul aerian din apropierea statelor baltice

Rusia: Zboruri de antrenament cu elicoptere de atac în spaţiul aerian din apropierea statelor baltice

de Agerpres    |    30 Apr 2014   •   18:50
Rusia: Zboruri de antrenament cu elicoptere de atac în spaţiul aerian din apropierea statelor baltice

Armata rusă va efectua zboruri de antrenament cu elicoptere militare în apropiere de frontiera sa cu statele baltice, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al forţelor militare din vestul Rusiei, în contextul în care NATO şi-a întărit supravegherea aeriană în această zonă, pe fondul crizei ucrainene, transmite AFP.

"Brigada militară aeriană din districtul militar Vest, având baza în regiunea Pskov, a început zboruri de antrenament în spaţiul aerian din nord-vestul Rusiei", a indicat colonelul Oleg Kotchetkov, purtătorul de cuvânt al districtului militar Vest.

Acest district a primit aproximativ 50 de noi elicoptere militare în perioada 2013-2014, din care elicoptere de atac Kamov Ka-52 "Alligator", a mai spus colonelul, citat de agenţia publică RIA Novosti, conform AFP.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a subliniat marţi că sporirea activităţilor militare ale SUA şi NATO sunt "fără precedent" în apropierea frontierelor ruse.

×
Subiecte în articol: exercitii militare Rusia