x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şapte elefanţi au fost descoperiţi morţi în Sri Lanka

Şapte elefanţi au fost descoperiţi morţi în Sri Lanka

29 Sep 2019   •   16:00
Şapte elefanţi au fost descoperiţi morţi în Sri Lanka

Şapte elefanţi au fost descoperiţi morţi începând de vineri în Sri Lanka, probabil otrăviţi de sătenii exasperaţi de aceste animale care produc accidente fatale şi distrug culturile, conform unui anunţ al poliţiei, citat de AFP.

Trei animale au fost găsite moarte sâmbătă într-o rezervaţie forestieră din centrul ţării, în apropierea sitului istoric Sigiriya, o fortăreaţă ridicată în secolul al V-lea în vârful unei stânci şi inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, a anunţat poliţia în aceeaşi zi.

"Începând de vineri am descoperit rămăşiţele a şapte elefanţi", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekera.

O femelă însărcinată şi un mascul se numără printre cei patru elefanţi morţi descoperiţi vineri.

Veterinari şi experţi în fauna sălbatică urmează să efectueze autopsii, a declarat un oficial al poliţiei din Sigiriya, deoarece se bănuieşte că animalele au fost otrăvite.

Elefanţii care se aventurează în zonele rurale sunt responsabili pentru decesul a aproximativ 50 de persoane pe an, mai ales atunci când se aventurează în sate situate în apropierea habitatului lor natural.

Potrivit poliţiei, numărul incidentelor în care elefanţii sălbatici ajung în sate şi distrug culturile este în creştere.

Uciderea elefanţilor poate fi pedepsită cu moartea în Sri Lanka, notează AFP.

Populaţia de elefanţi din Sri Lanka, estimată la 12.000 de exemplare la începutul secolului XX, numără în prezent doar 7.000 de exemplare, conform celui mai recent recensământ.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sri lanka elefanti