x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sărăcia scoate mii de portughezi la proteste

Sărăcia scoate mii de portughezi la proteste

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2023   •   10:20
Sărăcia scoate mii de portughezi la proteste
Sursa foto: Hepta

Mii de persoane au ieșit sâmbătă pe străzile Lisabonei pentru a cere Guvernului să intervină pentru îmbunătățirea condițiilor de trai. Numeroși portughezi au probleme din cauza inflației, potrivit Reuters.

Portugalia este una dintre cele mai sărace țări din Europa de Vest, datele guvernamentale arătând că mai mult de 50% dintre muncitori au câștigat anul trecut mai puțin de 1.000 de euro pe lună. Salariul minim lunar este de 760 de euro.

Prețurile locuințelor din Portugalia au crescut cu 18,7% în 2022, cea mai mare creștere din ultimele trei decenii. Și chiriile au crescut în mod semnificativ, în parte din cauza unor speculații de pe piața imobiliară.

Salariile mici și chiriile mari fac din Lisabona al treilea cel mai puțin viabil oraș din lume pentru a locui, potrivit unui studiu realizat de brokerii de asigurări CIA Landlords. Rata inflației de 8,3% din Portugalia a agravat problema, iar mulți oameni au plecat în alte țări. Datele oficiale arată că aproximativ 20% dintre portughezi trăiesc în străinătate.

Protestul a fost organizat sâmbătă de mișcarea „Fair Life".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Portugalia proteste saracie