x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy şi-a adus un pupitru personalizat în SUA pentru a nu părea prea scund

Sarkozy şi-a adus un pupitru personalizat în SUA pentru a nu părea prea scund

31 Mar 2010   •   00:00
Sarkozy şi-a adus un pupitru personalizat în SUA pentru a nu părea prea scund

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a beneficiat de un pupitru personalizat, construit special şi trimis cu avionul în America, astfel încât să nu pară prea scund atunci când pronunţă un discurs fundamental la Columbia University.



"Preşedintele a vrut să se asigure că se va simţi deplin confortabil atunci când pronunţă acest discurs important şi acesta a fost motivul pentru care i s-a adus propriul pupitru", a afirmat o sursă diplomatică franceză.

Asistenţii săi s-au asigurat că suportul de lemn a fost ambalat în avionul său oficial, care a sosit la New York duminică, 28 martie. El a fost special conceput pentru a-i permite ''să arate ca un lider cu autoritate şi respectabil' atunci când se adresează profesorilor şi studenţilor de la Columbia University din New York.

Sarkozy, de notorietate sensibil privind înălţimea sa, a suferit numeroase umilinţe în faţa preşedintelui SUA, Barack Obama, în trecut, scrie Daily Mail, citat de Agerpres. De exemplu, în timpul comemorărilor din Ziua-Z din Normandia, anul trecut, preşedintele francez a recurs cu abilitate la un taburet pentru a părea mai înalt în fata omologului său american şi a premierului britanic Gordon Brown.

A existat temerea ca pupitrul oficial să nu fie mult prea mare pentru Sarkozy.

Un alt moment de stânjeneală pentru şeful statului francez a avut loc câteva săptămâni mai târziu, când s-a constatat că asistenţii au plasat un număr de oameni scunzi în jurul lui pe o scenă, astfel încât el apărea minimalizat, în timpul unei vizite la o fabrică.

Ulterior, Carla Bruni-Sarkozy, soţia preşedintelui, a recunoscut că regretă modul în care oamenii îi ridiculizează pantofii plaţi pe care îi poartă în mod regulat pentru a încerca să mascheze diferenţa de înălţime a cuplului, care s-a căsătorit în 2008. Fostul supermodel în vârstă de 42 de ani, a spus că poate accepta aproape toate presiunile la care o supune noua sa poziţie de Primă doamnă, cu excepţia atacurilor asupra şefului de stat, căruia ea îi spune "micuţul meu chou chou".

"Înţeleg că mass-media preferă să vorbească despre pantofii mei balerini mai mult decât despre fundaţia mea globală sau de lupta împotriva analfabetismului", a spus d-na Bruni-Sarkozy.

La începutul acestui an, David Cameron s-a aflat, de asemenea, în centrul unei dispute ''privind statura'', ce l-a implicat pe Sarkozy. Se relatează că dl Cameron a făcut o remarcă umoristică despre 'piticii ascunşi', în timp ce discuta despre o fotografie în care apărea el şi Sarkozy, preşedintele francez fiind cu 20 de cm mai scund decât liderul conservator.

Şi ministrul de finanţe din cabinetul din umbră, George Osborne, ar fi descris o cutie plasată sub pupitrul vorbitorului drept "cutia Sarkozy", după care a izbucnit în hohote de râs.

×
Subiecte în articol: externe