x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şarmantele duşmance

Şarmantele duşmance

de Sînziana Stancu    |    08 Apr 2010   •   00:00
Şarmantele duşmance
Sursa foto: Philippe Wojazer/Afp/Mediafax

Provin din lumi diferite, cu educaţie diferită, au stiluri diferite, dar o singură strategie, aceea de a reuşi în viaţă, de a fi în "lumea bună" şi în centrul atenţiei. Iar când drumurile lor s-au intersectat la Elysee, acolo au ajuns şi intrigi care mai de care mai "colorate", până la insinuări compromiţătoare şi periculoase.



Cel mai recent episod al "rivalităţii despre care se tot vorbeşte" între "Prima Doamnă" a Franţei, Carla Bruni Sarkozy, şi actualul europarlamentar, fosta "Doamnă de Fier" a Justiţiei franceze, Rachida Dati, poate deveni un proces răsunător. E vorba despre zvonul lansat luna trecută pe site-ul publicaţiei Le Journal du Dimanche (JDD), potrivit căruia Rachida ar fi împrăştiat zvonul că şi preşedintele Franţei, şi superba lui soţie se înşală pe rupte.

Rachida a dezminţit vehement zvonul, dar preşedintele, la mânie, a lăsat-o fără o limuzină de serviciu şi vreo trei bodyguarzi, iar doi jurnalişti ai JDD, care ar fi fost autorii informaţiilor defăimătoare, au fost demişi pentru că nu şi-au verificat "sursele". JDD a explicat că zvonul apăruse iniţial pe un blog şi apoi pe site-ul său, sub semnăturile celor doi demişi, dar din primele investigaţii reiese că informaţia ar fi fost postată pe site-ul JDD de o "mână criminală". Investigaţiile continuă, Sarkozy însuşi sfătuind publicaţia să ceară anchetă extinsă pentru aflarea adevăraţilor vinovaţi.

SEDUCŢIE ŞI SUCCES
Rachida o respectă pe Carla, iar Carla o tolerează pe Rachida - cel puţin, aşa descrie presa franceză relaţia între cele două femei, fiecare importantă în felul ei, în viaţa preşedintelui. Prima Doamnă a Franţei are clasă şi o răceală distinsă, moştenite din înalta burghezie, în timp ce fostul ministru al Justiţiei are nonşalanţa, dezinvoltura specifice celor proveniţi din imigranţi, care şi-au depăşit complexele sociale, ajungând în "vârf".

Cele două femei seducătoare au însă în comun obsesia succesului. Chiar dacă o evită pe Rachida cât poate, Carla e conştientă de faptul că soţul ei se regăseşte în ea, pentru că şi el provine din imigranţi. Odată, el chiar a recunoscut: "Când o văd pe Rachida din spate, parcă o văd pe mama...". Dar până acum, nu s-a vorbit despre raporturi de altă natură între Rachida şi preşedinte, decât cele strict profesionale. Pentru Rachida, el este "mentorul" ei, "clona" ei sau "leitmotivul ei politic".

×
Subiecte în articol: externe