x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal în Ucraina: Zelenski îl demite pe șeful armatei, Valeri Zalujnîi

Scandal în Ucraina: Zelenski îl demite pe șeful armatei, Valeri Zalujnîi

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2024   •   08:35
Scandal în Ucraina: Zelenski îl demite pe șeful armatei, Valeri Zalujnîi
Sursa foto: Hepta

Guvernul ucrainean a informat Casa Albă că intenționează să îl demită pe comandantul militar suprem al țării care controlează războiul împotriva forțelor de ocupație ruse, au declarat vineri două surse bine informate citate de Reuters.

Măsura de a-l demite pe generalul Valeri Zalujnîi, care a intrat în conflict cu președintele Volodimir Zelenski în legătură cu o serie de probleme, vine în urma contraofensivei ucrainene de anul trecut, care nu a reușit să recupereze părți semnificative de teritoriu deținut de Rusia.

O sursă apropiată de biroul lui Zelenski a declarat că cei doi sunt implicați într-o dispută privind o nouă campanie de mobilizare militară, președintele opunându-se propunerii lui Zalujnîi de a chema 500.000 de soldați noi.

Cu toate acestea, sursa a adăugat că procesul de eliberare a lui Zalujnîi din funcția de comandant-șef al forțelor armate ucrainene a fost suspendat pentru moment, în timp ce părțile își stabilesc următorii pași.

Nu este clar cât timp va dura acest proces, a adăugat sursa, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Casa Albă nu și-a exprimat o poziție cu privire la planul de înlocuire a lui Zalujnîi, a declarat o a doua sursă bine informată.

"Casa Albă e de părere că este de competența Ucrainei să ia propriile decizii cu privire la personalul său", a spus sursa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina demitere șeful armatei