x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scenarii post-Brexit. Referendumul se poate repeta

Scenarii post-Brexit. Referendumul se poate repeta

25 Noi 2018   •   10:50
Scenarii post-Brexit. Referendumul se poate repeta

Uniunea Europeană nu ar trebui să excludă câteva scenarii după ce liderii vor semna acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, a declarat sâmbătă preşedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, care a menţionat printre posibilităţi noi alegeri în Regatul Unit sau un al doilea referendum privind Brexit-ul, relatează Reuters.
"Orice este posibil, cel puţin patru scenarii pot fi luate în considerare, dar partea britanică este cea care trebuie să decidă calea de urmat", a declarat Grybauskaite presei la sosirea la summitul UE de la Bruxelles.
"Ar putea avea loc un al doilea vot al poporului, al putea avea loc noi alegeri, al putea exista o solicitare pentru renegocieri, există cel puţin patru scenarii, după calculele mele", a spus ea, fără a menţiona public şi varianta în care Marea Britanie ar părăsi UE fără un acord.
Liderii europeni se reunesc duminică, la Bruxelles, la un summit extraordinar pentru parafarea acordului privind termenii retragerii Regatului Unit din blocul comunitar şi a declaraţiei politice privind viitoarele relaţii dintre UE şi Londra.

Sursa: Agerpres 

×
Subiecte în articol: dalia grybauskaite brexit