x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scorpionul, unul dintre cei mai notorii traficanți de persoane din Europa, a fost arestat în Irak

Scorpionul, unul dintre cei mai notorii traficanți de persoane din Europa, a fost arestat în Irak

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   10:30
Scorpionul, unul dintre cei mai notorii traficanți de persoane din Europa, a fost arestat în Irak
Sursa foto: Hepta

Unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de persoane din Europa a fost arestat în Irak. Barzan Majeed era căutat de National Crime Agency după ce a încercat să introducă ilegal 100 de migranți în Marea Britanie cu bărci mici și camioane.

Barzan Majeed, care a locuit anterior în Nottingham, fusese condamnat în lipsă pentru trafic de persoane în Belgia, în urma unei anchete comune britanico-belgiene.

Barzan Majeed, cunoscut sub numele de „Scorpionul", a fost reținut luni în zona Sulaymaniyah de către forțele de securitate din regiunea kurdă, în urma unei solicitări din partea Interpol.

Majeed era căutat de National Crime Agency după ce a încercat să introducă ilegal 100 de migranți în Marea Britanie cu bărci mici și camioane, potrivit Sky News.

Numărul migranților care traversează Canalul Mânecii în bărci mici a crescut în ultimii ani.

Parlamentul a aprobat controversata politică guvernamentală privind Rwanda, în încercarea de a reduce numărul de ambarcațiuni mici care sosesc în Marea Britanie.

Mulți dintre potențialii migranți provin din regiunea kurdă din nordul Irakului.

Deși regiunea este relativ mai prosperă și mai stabilă decât alte părți ale țării, șomajul în creștere și corupția îi determină pe mulți tineri kurzi să întreprindă această călătorie periculoasă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Barzan Majeed Scorpionul trafic persoane