x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scuze în scandalul Facebook

Scuze în scandalul Facebook

22 Mar 2018   •   17:10
Scuze în scandalul Facebook

Acuzat în scandalul Cambridge Analytica-Facebook, cercetătorul rus Alexandr Kogan a declarat, ieri, că nu a acţionat ilegal, spunând despre firma britanică şi despre Facebook, aflate sub tirul criticilor, că vor să îl discrediteze.

„Noi consideram că făceam un lucru perfect normal”, a spus Kogan, care a dezvoltat o aplicaţie folosită de Cambridge Analytica (CA) pentru a aduna milioane de date privind utilizatorii de Facebook. „Cambridge Analytica ne-a asigurat că totul era perfect legal şi în conformitate cu condiţiile de utilizare” ale Facebook, a adăugat la BBC Radio 4 acest profesor în psihologie de la Universitatea Cambridge, care este angajat de asemenea şi al Universităţii ruse din Sankt-Petersburg. Spunând că este folosit ca „ţap ispăşitor şi de Facebook, şi de Cambridge Analytica", el şi-a exprimat totuşi regretul că nu a adresat „suficiente întrebări”. Facebook este în plin scandal după ce CA a fost acuzată că a recuperat fără consimţământ datele de la 50 de milioane dintre utilizatorii săi pentru a dezvolta un software care ar permite anticiparea şi influenţarea votului alegătorilor, pentru a sprijini campania prezidenţială a lui Donald Trump. Datele ar fi fost recuperate printr-o aplicaţie de teste psihologice descărcată de 300.000 dintre utilizatorii săi, iar Kogan le-ar fi furnizat apoi CA, fără a avea acest drept.

Kogan este vorbitor nativ de limbă rusă și s-a născut în Republica Moldova. Până la șapte ani a crescut la Moscova și apoi a emigrat în SUA.

 

 

 

×
Subiecte în articol: scuze facebook