x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secesiune in SUA? - Mai multe state americane încearcă să obţină sporirea propriei suveranităţi

Secesiune in SUA? - Mai multe state americane încearcă să obţină sporirea propriei suveranităţi

15 Apr 2009   •   00:00

Numeroase state americane încearcă să obţină sporirea propriei suveranităţi, în defavoarea prerogativelor federale, în contextul crizei economice şi a desemnării primului preşedinte de culoare al SUA, relatează site-ul postului local Kidk TV.



Un raport secret al Departamentului pentru Securitatea Internă avertizează în legătură cu riscul intensificării activităţilor grupurilor de extremă-dreapta, care ar miza pe problemele economice şi alegerea primului preşedinte de culoare pentru a demara campanii de recrutare.

Secretarul pentru Securitatea Internă, Janet Napolitano, are ca priorităţi combaterea imigraţiei ilegale, creşterea prerogativelor federale, limitarea vânzării armelor de foc, avortul şi contracararea tendinţelor de pierdere a suveranităţii federale.

La rândul lor, statele luptă pentru sporirea suveranităţii, invocând Amendamentul 10 al Constituţiei.

În condiţiile în care o Comisie parlamentară din statul Idaho a adoptat în martie o rezoluţie în favoarea suveranităţii statale, acţiuni similare au fost iniţiate în New Mexico, Michigan şi Texas.

"Milioane de texani s-au săturat ca Washingtonul să ne spună nouă cum să ne conducem", afirmă guvernatorul statului Texas, Rick Perry.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe