x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Seceta bagă nordul Italiei în stare de urgență

Seceta bagă nordul Italiei în stare de urgență

06 Iul 2022   •   07:25
Seceta bagă nordul Italiei în stare de urgență

Italia a declarat stare de urgență în cinci regiuni nordice din jurul râului Po, din cauza celei mai grave secete din ultimii 70 de ani, anunță BBC.

Emilia-Romagna, Friuli-Veneția Giulia, Lombardia, Piemont și Veneto vor primi 36,5 milioane de euro sub formă de fonduri de urgență pentru a face față penuriei de apă.

Potrivit sindicatului agricol Coldiretti, seceta amenință peste 30% din producția agricolă a Italiei. Mai multe municipalități au anunțat deja raționalizarea apei. Vremea neobișnuit de caldă și precipitațiile scăzute din timpul iernii și primăverii au agravat deficitul de apă din nordul Italiei.

Guvernanții au precizat că ar putea lua măsuri suplimentare în cazul în care situația nu se va îmbunătăți. Po este cel mai lung râu din Italia, curgând spre est pe o distanță de peste 650 km. Fermierii din Valea Padului spun că apa sărată a mării se infiltrează acum în râu, distrugând culturile!

„Starea de urgență are ca scop gestionarea situației actuale cu mijloace și puteri extraordinare", a anunțat Guvernul italian.

 

×