x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov i-a prezentat omologului de la Vatican poziția Rusiei față de Ucraina, la telefon

Serghei Lavrov i-a prezentat omologului de la Vatican poziția Rusiei față de Ucraina, la telefon

08 Mar 2022   •   17:00
Serghei Lavrov i-a prezentat omologului de la Vatican poziția Rusiei față de Ucraina, la telefon
Sursa foto: Hepta

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, i-a expus marți, în cadrul unei convorbiri telefonice, poziția Moscovei cu privire la conflictul din Ucraina secretarului de stat al Vaticanului, Pietro Parolin, a anunțat Ministerul rus de Externe, citat de Reuters.

Parolin și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația din Ucraina, a precizat ministerul într-o declarație.

Lavrov "a prezentat poziția de principiu a Rusiei cu privire la cauzele și obiectivele operațiunii militare speciale desfășurate în Ucraina", a precizat documentul.

Ambele părți și-au exprimat speranța că o a patra rundă de discuții între Moscova și Kiev va avea loc cât mai curând posibil pentru a ajunge la un acord asupra principalelor probleme care stau la baza crizei și pentru a opri ostilitățile, a adăugat ministerul.

Vaticanul nu a publicat o declarație cu privire la convorbire.

Ucraina a declarat că ar saluta medierea Vaticanului, iar Parolin, care se află pe locul al doilea după Papa Francisc în ierarhia Vaticanului, a declarat că este dispus să "faciliteze" dialogul".

Parolin a declarat că războiul a fost "declanșat de Rusia".

Francisc nu a acuzat încă Rusia pe nume, dar a respins implicit folosirea de către Moscova a termenului de "operațiune militară specială" pentru invazia sa în Ucraina.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: serghei lavrov