x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi: Roma, Napoli şi Palermo arată ca nişte oraşe africane

Silvio Berlusconi: Roma, Napoli şi Palermo arată ca nişte oraşe africane

25 Mai 2009   •   00:00
Silvio Berlusconi: Roma, Napoli şi Palermo arată ca nişte oraşe africane
Sursa foto: Marco Lautizi / Ag. Toiati /ilmessaggero.it

Marile oraşe italiene Roma, Napoli şi Paleromo "arată mai mult a oraşe africane decât europene" din cauza "mizeriei de pe străzi" şi a graffiti-urilor care acoperă pereţii, a declarat premierul italian Silvio Berlusconi, citat de AFP.



"Te doare inima să mergi prin oraşe precum Roma, Napoli sau Palermo şi să constaţi că graffiti şi murdăria de pe străzi fac ca acestea să arate mai mult a oraşe africane decât europene", a spus Berlusconi pentru un radio din Roma, preluat de agenţia Ansa. Premierul italian a evidenţiat, în schimb, oraşele Tokio şi Beijing, "unde nu există nimic aruncat pe străzi". El a oferit şi câteva sugestii, cum ar fi "o întreţinere mai bună a spaţiilor verzi, o atenţie sporită curăţeniei, măsuri pentru a preveni ca graffiti să desfigureze pereţii".

Imediat ce a revenit la guvernare, în urmă cu un an, Silvio Berlusconi /"Il Cavaliere"/ a făcut din criza gunoielor din Napoli o prioritate a guvernului său, însă, dacă centrul oraşului este astăzi aproape curat, problema deşeurilor este departe de a fi rezolvată la periferie.

×
Subiecte în articol: externe